2017 Senesinin En Güzel İğne Oyası Modelleri

En eski geleneklerimizden birisi olarak bilinen iğne oyası uygulamaları, nesilden nesle de aktarılması gereken bir değerimizdir. Her sene olduğu gibi 2017 senesi için de birbirinden farklı ve şık iğne oyası örnekleri çıkmaya başlamıştır. 2017 iğne oyası modelleri ile şal, havlu ve daha birçok ürün için detaylar oluşturmak mümkün. Üstelik yeni model örnekleri çok daha kolay ve pratik uygulamalar ile yapılabilme özelliği taşıyor.

Farklı renklerin bir araya gelmesi ile oluşturulan modelleri, ürüne bağlamak da oldukça kolay olacaktır. İğne oyası modelleri için sunulan bu örneklerden yola çıkılarak da denemeler yapılabilir. Örnekleri isteyen herkes kendi yaratıcılığını kullanarak daha farklı modeller haline de getirebilir. Bu uygulamalar için en iyi ip malzemelerini seçmeye de önem vermek gerekiyor. İster sevdiklerinize hediye etmek isterseniz de satışını sağlamak için siz de keyifle iğne oyası işlemelerini deneyebilirsiniz. Boş zamanları değerlendirmek için de iyi bir fırsat olacaktır.

1. Çiçek Desenleri Her Zaman Moda

İğne oyalarında işlenen çiçek desenleri her ürüne yakışmakta ve her dönem moda sayılmaktadır. Seçilen renkler ile birlikte çok daha şık modeller yapılabilir.

2. Daha Küçük Modeller ve Renkler

1. Çiçek Desenleri

Farklı renklerde daha küçük modelleri bir araya getirmek de iyi bir fikir olabilir. Beyaz renkli bir tülbent ya da şal ile daha şık duracaktır.

3. Fiyonk Desenini Kullanın

Küçük boyutlarda uygulanacak fiyonkları alt alta bağlayarak da bu tarz modeller oluşturulabilir. En sık kullanılan iğne oyası örneklerinden birisidir.

4. Farklı Bir Model Arayanlara Özel

Bir havlu ya da şal etrafında sürekli olarak devam edecek iple birlikte, büyük boyutlarda tasarlanacak çiçek motiflerini birleştirmek de ürünü çok şık hale getirmeye yetecektir.

5. Koyu Renkli Ürünler Üzerinde Beyaz İşlemeler

Koyu pembe ya da bu tarz daha koyu renkler üzerine iğne oyası uygulanacağı zaman, beyaz renkli işlemeler tercih edilebilir. Renkli iğne oyası modelleri çok fark edilmeyebilir.

6. Geometrik Desenli İşlemelerin Şıklığı

Düzenli olarak devam edecek şekilde üçgen ya da kare motifler de oluşturulabilir. Bu tarz modellerin uygulaması çiçek desenlerine göre daha kolay olacaktır.

7. Renkli Çiçek Desenleri Bir Arada

Uygulaması oldukça kolay olan bir çiçek deseni kombinasyonu. Farklı renkteki ipler ile çok şık ve uyumlu görünmektedir. Koyu mavi bir ürün üzerinde renkler kaybolmayacaktır.

8. Çiçek ve Yaprak Motifi Bir Arada

Sırası ile çiçek ve yaprak şeklinde devam edecek, oldukça doğal bir tasarım ile her ürüne çok yakışacak iğne oyası modeli örneği.

9. Minimalist Tasarımları Sevenlere

Daha az sayıda işlemelerin kullanılması ile sade ancak çok daha modern bir ürün tasarımı ortaya çıkarılmış. Uygulaması da çok daha kolay olacaktır.

10. Ürünün Tamamını İşleme Fikri

Sade bir tasarımın aksine, bir havlu ya da şalın tamamen etrafını işlemeler ile örmek de çok iyi duracaktır. Özellikle masa örtüleri için değerlendirilebilir.

11. Minik Fiyonklar ile Keyifli Bir Ürün Örneği

Şal ve tülbentler için çok uygun olabilecek bir örnek. Minik fiyonklar ile minimalist dokunuşlar sağlanabilir. Uygulaması da epey kolay olacaktır.

12. Uygulanacak Ürünle Aynı Renkleri Kullanmak

Örnekte olduğu gibi lacivert, yeşil ve sarı gibi renklerin hakim olduğu bir tülbent için yine aynı renklerden oluşan iğne oyası modelleri uygulanabilir.

13. Uygulaması En Kolay Örneklerden

Daha pratik ve kolay işlenebilir örnek arayanlar için ideal bir model olduğunu söylemek mümkün. Şıklıkta sadeliği sevenlerin çok hoşuna gidecektir.

14. Aynı Renklerin Birlikteliğine Bir Örnek Daha

Tülbent üzerindeki çiçek desenlerinde yer alan renkler ile işlemelerin aynı renkler olması, ürünün çok uyumlu ve modern görünmesini sağlıyor.

15. Aynı Modelin Alternatiflerini Çıkarın

Oldukça kolay bir model seçerek farklı renk alternatifleri ile denemelerini yapın. Renkler değiştikçe model aynı olsa bile çok farklı görünecektir.

16. Ev Tekstili Ürünlerini Hareketlendirin

Çiçek desenli bir pike ya da örtü aldıysanız, bu ürünü iğne oyası modelleri ile hareketlendirebilirsiniz. Ürünün üzerindeki desenler ile uyumlu durmasına dikkat edin.

17. Havlular İçin Modern Bir Örnek

Beyaz renkler ile dekore edilmiş bir banyo içerisinde desen ve renkleri ile oldukça modern duracak bir havlu kenarı örneği.

18. Farklı Renkleri Bir Arada Kullanmayı Sevenlere

Çok fazla rengin her zaman karmaşık durmayacağına örnek olarak gösterilebilir. Aksine bu kadar fazla renk ile adeta çiçek bahçesi görünümü elde edilmiş.

19. Dairesel İğne Oyası Modelleri

İşlemesi kolay ve farklı fikirlerin uygulanabileceği dairesel iğne oyası modelleri de farklı bir görünüm kazandıracaktır.

20. Çeyrek Daire Biçiminde Renkli Motifler

Uç kısmından ürüne dikilebilecek bu örnek de, renkler sayesinde ortaya çıkacak ve oldukça modern duracak bir model.

Güzel bir hobi olarak değerlendirilebilecek iğne oyası işleme sanatı için bu örneklerden isteyen herkes faydalanabilir. Yapımı kolay ve pratik olan bu örnekleri geliştirmek de mümkün olacaktır. 2017 iğne oyası modelleri ile ürünler tasarlayıp sevdiklerinize hediye edebilir, bu hobiyi iş olarak da değerlendirebilirsiniz. Özgün modeller ortaya çıkardıktan sonra ilgilileri tarafından kısa sürede ilgi göreceklerdir. Özellikle modern ev dekorasyonlarında bu tarz geleneksel ürünlerin kullanılması trend olmuş durumdayken, bu trendden geri kalmamanızı öneriyoruz.