36 Küçük Mutfak Modelleri ve Alan Kazandırıcı Çözümler

Mutfak, işlevi açısından pratik ve kolay bir kullanım sağlayacak dekorasyon fikirleri ile oluşturulmalıdır. Eğer küçük bir mutfağa sahipsek, pratik kullanım konusu da daha fazla önem kazanacaktır. Küçük mutfak modelleri ve alan kazandırıcı çözümler için verilen bu örnekler ile herkes kendi mutfağında işe yarayacak önerileri uygulayabilir ve örnekleri kendi kullanımına göre değiştirip geliştirebilir. Gereksiz alan kullanımını önlemek için yüzeylerin ve depolama alanlarının çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor.
Çünkü mutfağın rahat bir şekilde kullanılabilmesi için hem yeterli depolama alanı olmalı hem de dolaşım engelsiz bir şekilde devam edebilmelidir. Küçük mutfak modelleri ve alan kazandırıcı çözümler hemen hemen her mutfağa uyarlanabilir detaylar içeriyor. Yapımının oldukça kolay olduğu ve çoğunlukla hazır almak yerine tasarlanabilecek fikirlerin verilmesi sayesinde, ekonomik çözümler olduğunu da söylemek mümkün.
1. U Mutfak Modelini Deneyin
Eğer en baştan bir düzenleme yapılacaksa, U model mutfaklar çok kullanışlı ve küçük alanlar için de ideal bir çözüm önerisidir.
2. Raflar Her Zaman Hayat Kurtarır
Mutfakta dolaplarla çok fazla yer kaplamak yerine, duvar üzerinde raflara ağırlık verin. Hem yeterli depolama alanı olacak hem de mekan daha büyük duracaktır.
3. İşlev alanlarını Bir Arada Düşünün
Eğer gerçekten birkaç metrekarelik bir mutfak tasarımı düşünüyorsak, tüm işlevler yan yana çözülmeli ve üst duvarlar depolama için değerlendirilmelidir.
4. U Mutfak İçin Bir Örnek Daha
Ankastre ürünler ile yapılabilecek işlevsel ve modern bir mutfak örneği daha. Küçük alanları değerlendirmenin en iyi yolu.
5. Tek Bir Düzlemde Tüm İşlevi Çözme
Eğer bir yüzeylik bir mutfak alanı varsa, işlevler yan yana sıralanabilir ve depolama alanları olabildiğince fazla şekilde eklenebilir.
6. U Mutfak ve Raf Kullanımı
U mutfak modelinde eğer dar bir alansa, karşı yüzeyde tamamen raflar düşünülebilir ve mekanın daha büyük algılanması sağlanabilir.
7. Bir Yüzeyde Dolap Çözümü için Örnek
Depolama alanı çok fazla ihtiyaç haline geldiğinde, mutfağın bir yüzeyinde raf yerine geniş ve fazla sayıda dolaplar düşünülebilir. Böylelikle etrafta gereksiz ürün olmaz.
8. Zeminden Tavana Tüm Yüzeyi Değerlendirme
Merdiven kullanımı ile mutfağın tavana kadar olan tüm yüzeyi dolaplar ile kullanılabilir hale getirilebilir. Yerden fazlasıyla kazanç sağlanacaktır.
9. Hem İşlevsel Hem De Modern Bir Örnek
Tek renk kullanımı ve bir yüzeyde depolama çözme tekniği ile oldukça ferah ve geniş algılanabilen bir mutfak örneği.
10. Küçük Mutfakları Avantaja Çevirme
Tasarım açısından küçük mutfaklarda sadece malzeme kullanımı ve farklı ile oldukça modern çözümler üretilebilir.
11. Kare Mutfak Çözümlerine Örnek
Kare şeklindeki bir mutfak tasarımında tüm depolama alanları mekanı çevrelemeli ve düzen bu şekilde sağlanmalıdır.
12. İki Kişilik Bir Evin Mutfağı için Örnek
Eğer evde az kişi yaşıyorsa, küçük bir mutfağa masa dahi sığdırılabilir. Yeterli boyutlarda mobilya seçimi olanak tanır.
13. Küçük U Mutfak Modellerinde Beyaz Kullanımı
Dar bir mutfak için en ideal renk seçimi her zaman beyaz olacaktır. Mutfağı daha ferah gösterecek ve raflar sayesinde dolaşım alanı kalacaktır.
14. Yeterli Kapasitede Beyaz Bir Mutfak Örneği Daha
Sadece kullanılacak alanların dahil edildiği ve gereksiz bir yere sahip olmayan, beyaz ve minimal bir mutfak örneği.
15. Uzun ve Dar Mutfaklarda Yüzeyleri Kullanmak
Mutlaka uygulanması gereken bir yöntem. Duvarlar depolama için ideal çözüm yüzeyleridir ve dar mutfakların kurtarıcısıdır.
16. Ankastre ve Dar Mutfak Uyumu
Beyaz eşyalar mutfağın olmazsa olmazları arasındadır ve dar mutfaklar için mutlaka ankastre sistemler tercih edilmeli, yerden kazanç sağlanmalıdır.
17. Tüm Boşlukları Değerlendirin
Tavaları asmak için dışarıda yer yoksa, bu şekilde zemine yakın olan boşluklarda sistemler oluşturarak depolama alanları yaratabilirsiniz.
18. Dolap Kapaklarını Kullanmayı Düşündünüz Mü?
Yaratıcılık sayesinde kullanılabilecek bu tarz çok farklı alanlar ortaya çıkacaktır. Dolap kapaklarına sistem tasarlayıp depolama alanlarını arttırabilirsiniz.
19. Yeterli Alan Yoksa, Yaratın!
Lavabo önünde depolama için bir alanınız yoksa, en basit raf malzemeleri ile kendiniz oluşturabilirsiniz.
20. Depolama İçin Yaratıcı Bir Fikir
Temizlik malzemelerini mutfakta depolamak isteyenler, basit bir raf sistemi ile dolap içlerinde çözüm üretebilirler.
21. Dosya Depolama Ürünleri Mutfakta
Bir ofis ürünü olan dosya depolama malzemesi, mutfakta da monte edilerek kolaylıkla kullanılabilir.
22. Gizli Dolaplar Tasarlamayı Deneyin
Sadece kullanılacağı zaman ortaya çıkacak ve boşlukların değerlendirilebileceği dolaplar tasarlayabilirsiniz.
23. Tezgah Altı Tasarımlarını Geliştirin
Dolaplar ve tezgah arasında kalan duvar yüzeyini depolamak için görseldeki gibi değerlendirebilirsiniz.
24. Her Alanı Değerlendirmek için Pratik Bir Çözüm
Eşyaların yan yüzeyleri yeterli açıklığı sağlıyorsa bu şekilde dolaplar ile tasarlanabilir ve mutfakta yer kazancı sağlanabilir.
25. Fonksiyonel Mobilyalar Mutfaklar için En İyisi
Sadece kullanılacağı zaman yer kaplayan ve duvara monte edilmesi ile yerden kazanç sağlayan bir mutfak masası çözümü önerisi.
26. Katlanabilir Çekmece Modelleri
Açıldığında çok daha fazla alanın yaratılmasını sağlayan katlanabilir çekmeceler, depolama için en iyi çözümler arasında sayılabilir.
27. İki Rafta Tüm Tencereleri Depolayın
Çekmece içlerine ve dolap alanlarına raflar ekleyerek mutfak gereçlerini bir arada saklayabilirsiniz.
28. Tencere Kapakları Yer Kaplamasın
Mıknatıs ya da yapıştırma sayesinde yüzeylerde duran pratik ürünler ile mutfak gereçleri için yeni alanlar yaratabilirsiniz.
29. Köşe Alanları Aslında Kullanılabilir!
Çoğu zaman köşe alanları boş bırakılır ancak modern bir çekmece tasarımı ile bu yerler de kullanıma dahil edilebilir.
30. Mutfaktaki Çöp Kutularını Gizleyin
Hem daha modern görünmesi hem de yerden kazanç sağlaması için çöp kutularını çekmece içerisine yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.
31. Priz Kullanımı için Pratik Bir Çözüm
Sadece gerektiğinde kullanılabilecek ve saklanabilen prizler ile kablolar mutfak tezgahında gereksiz yer kaplamasın.
32. Katlanabilir Çekmece ve Dolaplara Bir Örnek Daha
Açıldığında çok daha fazla alan yaratan ve katlanabilme özelliği ile yerden kazanç sağlayan çekmece ve dolaplar, küçük mutfaklar için en iyi çözüm önerileridir.
33. Bıçakları Depolamak için Bir Çözüm Önerisi
Dolap altlarını çekmeceye dönüştürecek malzemeleri monte ederek bıçak ve benzeri mutfak gereçlerini depolayabilirsiniz.
34. Genişleyebilen Fonksiyonel Çekmeceler
Kullanılacağı zaman uzayabilen ve alandan kazanç sağlayan çekmeceler ile depolamanın büyük bir kısmı kolayca çözülebilir.
35. Tek Bir Yüzeyi Mutfağa Dönüştürme
Mutfak için alan yaratmak adına aslında bir yüzeyi bile yetebileceğini gösteren ve stüdyo daireler için ideal olan bir çözüm önerisi.
36. Mutfak Köşeleri Depolamaya Dönüşsün
Köşelerin boş kalmaması ve kullanılabilir hale gelmesi için bir çekmece tasarımı daha. Doğru şekilde tasarlandığı zaman ne kadar çok malzemeyi depolayabileceğini görüyor musunuz?
Küçük mutfak modelleri ve alan kazandırıcı çözümler bu örneklerde olduğu gibi arttırılabilir ve geliştirilebilir. Mutfak alanlarında işlev yeteri kadar sağlandığı zaman, hacim küçük de olsa ne kadar yeterli kapasiteye dönüşebileceğini görebilmekteyiz. Bu örneklerdeki gibi pratik ve kolay uygulamalar ile her yüzey ve her boşluk değerlendirilmeli, gereksiz alan kaplamasının önüne geçilmelidir. Küçük mutfakların da çok modern görünebileceği unutulmamalıdır.